seisus kohustab

5.24.2007

hiina onu õhtuülikool

pean vist varsti asutama erinumbri hiina köögi ja sellega seonduva suhtes aga kuna me jõudsime le havresse keskmisest näljasemana, otsustasime kiirelt, et nüüd on vaja kohe hiinakasse tõtata, sest seal saab palju süüa. seega leidis minu esineme prantsusmaine õhtusöök aset hiinakas. kavatsen seda prantslaste eest surmani varjata isegi juhul kui ma ühel päeval nende jaoks arusaadavamaks muutun.

koht, mille valisime, tundus keskmisest hiinakast pisut nooblim ja onu, kes meid lauani aitas, tormas suisa inglisekeelsete menüüde järele! mõne aja pärast tuli aga uudishimulikult uurima, et mis keel see küll on, mida me kasutame. tulime (kergelt ohates) oma päritolu saladusega lagedale. onu sellepeale: eesti? jah tean küll. meie (väheentusilastlikult) jeejee!
siiski ei andnud onule olukord kuidagi rahu ja nii ta tuligi meie juurde juttu tegema, et misvärk selle eestiga ikka on.
niisiis panime soojenduseks geograafiaplaadi:
meie: eesti on põhjamaa. onu: aaa, nagu norra!
meie: eestis on palju metsa. onu: aaa, nagu norras!
meie: eesti on ümbritsetud suure hulga veega. onu: aaa, nagu norras!
meie: (pisut närviliselt) eestis on valged ööd ja jaanipäeval päike sisuliselt ei lasku. onu: aaa, nagu norras!
meie: (võidukalt) meil ei ole mägesid! onu: ahsoo!
meie: (endamisi) jess!

onu jätkuva uudishimu rahuldamiseks tuli välja kraamida veel rahvastikuplaat ja lingvistikaplaat. lahkusime napilt enne ajaloo- ja keeruka-geopoliitilise-asukohaplaate, et jääks järgmiseks korraks ka midagi.
pentsik, et tavaliselt kasutad vaid ühte (te)emaplaati või megamiksitud kolme lauset kõikidest ning sellega on tavaeurooplase interest span ammendatud. hiina onu muudkui nõudis lisa!

kogu meie visiidi jooksul hülgas ta pidevalt igasuguse muu tegevuse ja silkas meie juurde uusi detaile ahmima. arvestades tema täiesti pädeva inglise keelega (miinus R-täht), võib oletada, et tegemist ei olnud mingi juhmardiga.
kindluse mõttes korrutasime enne lahkumist veel üle kui külm meil eestis talvel ikka on, et tal ei tekiks toredate eestlastega kohtumise järel soovi oma viiekümne lapse(lapse)ga meile elama asuda.
loodan, et kui sinna hiinakasse kunagi mingid rootslased/soomlased/lätlased vms satuvad, siis peavad nad omakorda pikalt kuulama: aa, nagu eestis :)

söök oli ka hea. ja palju odavam kui belgias. väga palju odavam.

Sildid: