seisus kohustab

4.13.2007

liidi

liidi on mu uus sõber. tegel't vist pigem tuttav, sest meie suhe ei ole veel kuigi pikaajaline. KK võttis ta kaasa, kui mind eestist ära tooma tuli ja nii me lähenemiskatsed algasid.
kui liidile suund kätte näidata muutub ta väga proaktiivseks, kohati lausa pealetükkivaks.
liidi tunnustuseks tuleb öelda, et ta on väga tark. lasime liidil ennast kamandada kuhugi helsinki tagasadamasse ja liidi juhendas meid kartmatult kohalike kruusahunnikute vahelt läbi, kuini eemal hakkaski sadam paistma.

ma olen küll natuke mures tema keelekasutuse pärast, sest aegajalt nimetab ta mõnd kaunist kõrvaltänavat üleolevalt "kaldteeks"? ma oleks esimesel paaril korral nendest "kaldteedest" planku otsides peaaegu mööda kimanud.
siis on tal veider komme numbreid algvormis loendada ja teatada. selle tulemusena oleme sunnitud olnud alluma sellistele käsklustele nagu: "neli. sada. meeetri pärast. pöörrrrra parrrremallle! vahel kui peale parempööret on vaja veelkord paremale võtta, läheb liidi päris kurjaks ja põristab ärritunult: pöörrra parrremallle! pöörrra parrremallle!!! kogu see kurjustamine ajas meid lõpuks nii ärevile, et otsisime üles liidi inglisekeelse alterego davidi. david on pisut viisakam ja teavitab lisaks käsklustele ka nende teede/tänavate nimesid, millele peame pöörama. david on ka pisut vähem labiilne ning kui me ühel korral visalt tema vasakulepööramise korraldusi eirasime, tundus tema iga järjekordne vasakulepööramise palve üha kaeblikumalt.
liidi-david on aga igal juhul asendamatu abiline, sest ta teab ka näiteks kõiki kaupluseid, muuseume, kütusejaamu, klubisid jms, mis meil parajasti läheduses on. elu võõras linnas ja liiklemine tundmatutel maadel on liidi tuleku järel oluliselt lihtsamaks läinud.

Sildid: