seisus kohustab

2.05.2007

maakera jälle suurem


oma kolmepäevase visiidi jooksul madridi oli mul kohtumine ka mañanaga. nagu ikka jäi ta pisut hiljaks ja jõudis kohale alles esimese päeva õhtul: kui olime pool tundi kannatlikult ekskursiooni oodanud ja kõiki mööduvaid busse hoojooksuga rünnanud, saime teada, et igatsetud bussisõitu sel päeval ei saagi. hispaanlased arvasid, et võiksime minna ekskursioonile hoopis järgmisel päeval. see kuidas me peaksime jõudma bussiekskursiooni finishina mõeldud restoranini oli meie kui leidlike külaliste probleem. ei mingeid kompensatsioone taksokulude hüvitamise vms näol.



järgmisel päeal asi siiski käivitus ja leidus nii buss kui giid! see kaunis hispaania proua rääkis meile igasugu põnevaid asju sellest kuidas madriidis iga asja ehitamine ulmeliselt kaua aega võttis, sest vahepeal tulid maurid ja siis läksid nad jälle ära ja siis ikka ei saanud, sest aega ei olnud ja siis tulid frankistid jne. väga detailse ülevaate saime ka madridi raekoja valmimisest. kuna raekoja valmimine võttis suurusega (väiksusega) võrreldes uskumatult kaua aega, siis mul läks pika jutu jooksul juba meelest ära, millal seda alustati. igal juhul riik/kunn pappi ei andnud ja nii tuli seda hankida annetuste teel. tulemuseks siis two-in-one raekoda ja vangla. vangla sissekäik (vasakpoolne) oli glamuursem.


meil oleks ehk sinna glamuurse ukse taha ka üks kandidaat pakkuda olnud aga kahjuks jättis ta end oma eht-hispaanlaslikus tagasihoidlikkuses meile tutvustama. tegi vaikselt oma tööd ja lahkus meie ürituse peakorraldaja ja -finantseerija rahakotiga.

ja seda ehitamise nippi ei olnud nad veel päris selgeks saanud, sest peapostkontor nägi välja nagu edevamat sorti kuningapalee (igal juhul rootsi kunn võiks sealt mitmeid näpunäited hankida) aga kahjuks me sellest liiga head ülevaadet ei saanud, sest "midagi oli lahti elektriga" ning seetõttu paistis kauni hoone seest vaid valgussähvatusi, mis jätsid mulje nagu oleks kogu maja seest tühjaks kraabitud ja tekkinud tühjuses keegi hoolega keevitaks.
päris kuningapalee lasid nad igaks juhuks itaallastel teha. seal oli elektrit ka ainult kunn ei viitsivat seal eriti käia. seega puhas raiskamine jälle.

Sildid: ,