seisus kohustab

2.26.2008

sõiduvahendite erikasutusest

kooberdasime ühel kaunil laupäeval mööda antwerpenit ja mingil hetkel jalutasime sisse issandkuiglamuursesse vabaaja/ostukeskusse. Ses mõttes äge, et poode nagu eriti polnudki aga igast kohvikuid ja paviljone ja jala otsas taevasse tõstetud šampanjabaare jne oli tuba (saal) täis. vingutave meestega šoppavate naiste rõõmuks on seal überäge meestehoiukoht vähemalt kolmekorruselise tehnikapoe näol. Kui KK sinna pikalt ära kadus, juubeldasin sisemiselt ja otsustasin järgmisel korral Antwerpenisse tulles ta kohe sinna hoiule viia, et saaks ise rahulikult ringi vaadata.

Nagu kõikide muude asjadega siin elus saabus aga lõpuks ikkagi hetk, mil hakkasime lahkuma. Väljudes märkasin eskalaatori kõrval ATM’i ja otsustasin sealt sularaha hankida. seda nähes nõjatas KK enda tagumise poole kasuaalselt eskalaatori käsipuule, sest ega üks meeskodanik ei pea ju ometi jaksama sellises vanuses oma jala peal seista!

Silmapilk hiljem nägin KK-d selg ees ja kaksiratsi eskalaatori käepidemel järsult tõusvas joones kiirelt eemaldumas.

Üha suuremate silmade järgi eeldasin, et säärane eskalaatori käetoel reisimine ei olnud tal just plaanitud meetod hoonest lahkumiseks.

Peatselt võis lausa visuaalselt tajuda, kuidas temani jõudis teadmine, et sellel eskalaatoril on kusagil ka teine ots, mispeale ta otsustas tempokalt liikuvalt käsipuult siiski maha saada.

Tegi ta seda millegipärast mitte üle ääre kõlkuvat (vasakut) jalga enda eest (ehk madalamalt) üle tõstes vaid sooritas tohutu pääsukese ning tõstis jala meeletu vibutusega TAHAPOOLE ja peaaegu eskalaatoriastmel külitades (ta ei paindu tegelikult nii palju) upitas selle viimaks tagantselja eskalaatorile. Selle asemel, et siis eskalaatoriga üles välja sõita ja allapoolesuunduvaga taas minu juurde naasta, jooksis ta kiiiirelt ülespoole suunduvat treppi mööda minu juurde alla tagasi.

Kui ma nüüd häälekalt turtsatasin, ühines minuga ka ülejäänud publik ATMi järjekorrast. oma ootamatust populaarsusest taaskord segadusse sattunult ... suundus KK selle peale lähedal seisva plakati taha end mõneks hetkeks koguma.

Sildid: