seisus kohustab

7.05.2006

tule siia ja täida avaldus ära

kas keegi palun määraks mingid normid, millal on pädev öelda "sina" ja millal "teie" ning palun-palun-palun tehke see möödaminnes selgeks ka klienditeenindajatele. muidu ma ei suhtle enam kellegagi. kunagi.

lähed oma vanasse armsasse kooli. kõigepealt jõllitatakse pahuralt, et "mis see tahab". siis selgub, et üllatus-üllatus: õppida! no vaatame, milleks te üldse kvalifitseerute! oih, vilistlane. aaaaga teil on vale haridus. ups! sel ajal muud ei saanudki. no tule siis siia ja täida avaldus ära. TULE? kuidas ja millisel hetkel me "sinale" läksime? ja kogu edasise konversatsiooni jooksul SINA? kas sellepärast, et vilistlasena ja õppesse ikkagi sobivana olen nüüd justkui oma või hoopis selle pärast, et avalduse täitmisega kukkusin õppuriks ja müüsin ära mingi osa oma sotsiaalsest staatusest?

mõnes organisatsioonis rõhutatult "sinatatakse" kõiki kolleege ja nii, valdavas osas, ka meil. samas ei paindu mu keel mõne auväärse kolleegi suhtes seda kasutamast.

olen sotsiaalselt liigtundlik, seega palun selgitage, mis on tänapäevane norm? millal juba võib? kas peaks eelnevalt kokku leppima nagu vanasti kombeks oli? muidu tunnen jätkuvalt nagu oleks põrandalapiga vastu vahtimist saanud, kui suvaline rüblik mind ringi kamandab.

Sildid:

1 Comments:

  • At 24.07.06, 10:27, Anonymous Anonüümne said…

    Võin siin lihtsalt oma kogemusest poetada, et küsin inimese käest, kas tohib sina peale üle minna. Aga ööklubis ja jaanitulel võib valimatult sinatada kõiki.

    Alati teie,

    Suhteekspert

     

Postita kommentaar

<< Home